ХТС обіцяє сьогодні заплатити “Нафтогазу”

Харків у лютому отримає всі необхідні обсяги газу для опалення, заплативши необхідні чотири мільйони гривень Національній акціонерній компанії “Нафтогаз України”.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі міськради.

За словами директора комунального підприємства “Харківські теплові мережі” (ХТМ) Сергія Андрєєва, ХТС вже перерахували “Нафтогазу” три мільйони гривень у рахунок оплати необхідних обсягів, а сьогодні, 31 січня, КП розраховує заплатити мільйон, який залишився.

“Щоб отримати обсяги газу, нам необхідно платити чотири мільйони гривень на місяць. Якщо ця сума проходить, то в наступному місяці “Нафтогаз” зобов’язаний надати нам цей газ”, – стверджує Андрєєв.

За його словами, вчорашнє попередження “Нафтогазу” про можливе відключення пов’язано із тим, що НАК “хоче отримати гроші якнайшвидше”, проте за законом кошти повинні бути переведені “до кінця місяця”, а саме сьогодні – його останній день.

“Харків’янам не варто переживати”, – запевняє директор КП.

Як повідомляв Харків Times, Національна акціонерна компанія “Нафтогаз України” попередила про те, що з 1 лютого має намір відключити від газопостачання 18 виробників тепла. В їх число входять три компанії з Харківської області, загальний борг яких “Нафтогазу” становить понад 140 млн гривень.

Мер Харкова Геннадій Кернес заявив, що у лютому КП “Харківські теплові мережі” ще раз перерахує суми оплати за гарячу воду й тепло, які були спожиті у січні, в сторону зменшення у зв’язку з фактичним зниженням вартості природного газу.